joi, 17 martie 2011

“Livada de visini”- Anton Pavlovici Cehov Spectacol in regia lui Felix Alexa

Ce inseamna sa nazui la un camp de maci, cand infuleci avid, nesatul din destinul-livada de visini si iti murdaresti gura cu fiecare fruct, te murdaresti ca de sange? Ce inseamna uitarea, aducerea-aminte, uitarea de trecut, aducerea-aminte a unei uitari? Si, mai ales, ce inseamna valsul- periplu intre sentimente infranate si sentimente nepermise?

Felix Alexa vede “Livada de visini” asemeni unei opere muzicale, “o partitura de Mozart” datorita muzicalitatii interioare cehoviene, dar si a distributiei formate din actori de exceptie: Maia Morgenstern, Mircea Albulescu, Marius Manole, Serban Ionescu, s.a. .

Cehovul lui Felix Alexa apeleaza la interpretarea destinului ca depozit de memorie prin metafora regizorala a borcanelor ce compot de visine ce inlocuiesc livada seculara. Asadar, se poate vorbi despre un Cehov necanonic, unde relatiile intre personaje evolueaza intr-o volbura de dramatism manate de considerente sociale distopice.

Piesa s-a jucat pe data de 12 noiembrie in Sala Amfiteatru a Teatrului National Bucuresti.


Piesa se mai joaca:P si-mi propun sa mai merg odata la ea.( promit sa postez mai multe dintre recenziile- notite pe care le-am facut. >:D


Niciun comentariu: