Când viaţa personală nu îţi oferă dinamism, meseria îşi revendică dreptul de a te lăsa să intri în vieţile altora. Şi de a le comenta. Şi de a-ţi spune că-i mai putred şi mai naşpa acolo decât în ograda ta. Cât depre viaţa ta personală. Ea este un lait motiv al tuturor dramelor posibile şi imposbile. Cea mai uşoară cale de a fenta curiozitatea cunoştinţelor este să pozezi în fetiţa roz ce a încălţat conduri de smarald din fragedă pruncie, nu a avut niciodată crampe şi nu e resimţit drept în capul pieptului niciodată contondenţa unei palme sau a vreunei vorbe nelalocul ei. Să pozezi într-o zână Disney mereu ovaţionată şi curtată de prinţ- asta e cheia ce-ţi deschide poarta pseudo-Raiului tău cu rol de adjuvant în recăpătarea fericirii.
Tu, domnişoară viitoare jurnalist, fată frumoasă, cu forme plime, sâni rumeni şi zâmbet de fildeş. habar n-ai ce înseamna ca prinţul să te traducă cu zâna (cea rea) altui regat şi, zău, că nici de ipocrizie masculină nu ai auzit. El te iubea şi o face -şi acum- şi se sfredeleşte îndelung până să adormă şi udă cu lacrimi sincere poza ta din portofel (,poza ta de lângă poza ei). Pentru că tu eşti făptura sensibilă cu nume de prinţesă britanică, glezne fine, umeri catifelaţi, galaxii de aluniţe şi tu eşti cea care i-ai revelat fericirea. Pe stabilopozi, pe munte, pe un ponton de pe Herăstrău, din vis şi... în abis. Dar, când şi prinţesa şi zgripţuroaica poartă nume de prinţesă britanică, povestea se complică. Prinţul se face feţe-feţe şi involuează nefiresc, sub ochii tăi, la stadiul lui incipient- acela de broscoi. Şi tu îl întrebi de nebună ce şi cum, şi-l mai săruţi vreo câteva luni din lipsă de raţiune că poate-poate redevine prinţul tău.
Ce am învăţat din povestea asta? Compatibilitatea dintre broscoi şi zgripţuroaice nu concură celeia dintre prinţi şi prinţese, chiar dacă prinţesa şi zgripţuroaica poartă nume regale britanice.
Cu drag, Diana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu