sâmbătă, 29 martie 2014

Economii sentimentale

Iubeşte-o prudent şi econom în depozite la lună. Oricum, nu te vei îmbogăţi din dobândă. Nu vei construi palate de pe urma iubirii de ea, aşa că joacă ruleta rusească legat la ochii şi acceptă-ţi că tu niciodată nu vei scrie regulile jocului. Şi nici ea nu o va face. Veţi fi doar doi pariori ce şi-au ales aceeşi carte. Dama de pică poartă noroc în dimineţile de primăvară când jocul se dă pe aşternuturi mototolite şi infuzie de plante aburind pe aragaz. Pe aşi alegi să joci în nopţile cu lună şi miraj de salcâm în nări. Nu aveţi nevoie de flanele cu mâneci lungi pentru a vă scoate aşii din mâneci. Aveţi nevoie de o bună gestiune a fiirii, curaj şi inconştienţă şi ...şi fler.

Femeii dă-i posibilitatea de a ţine frâiele, iar tu jongrează din umbră. Cu tact şi asumare. Cu dragoste de ea şi, paradoxal, cu ochii larg deschişi. Dă-i iluzia libertăţii şi impregnează-i în minte primul sărut. O vei face a ta.

Cu toate acestea, şi muza ta, încorsetată, elegantă şi barocă din vârful părului până la glezne joacă după acelaşi principiu. Te va îneca în fervoare, îşi va purta capul pe spate, va ofta, va implora, apoi îşi va scoate din tolbă pozitivismul învăţat încă din faşa mamei atunci când o auzea pe aceasta că iubirea este un miraj.

Şi miraj va fi pentru amândoi "de-a joaca de-a valma cu hazardul".


Niciun comentariu: